Verdensmester i OCR i aldersgruppen 20-29. - Thebodyfactory.dk

Världsmästare i OCR i åldersgruppen 20-29.

Jag är en tjej som har hamnat i en sport och i ett jobb som förmodligen lockar fler män än kvinnor. Speciellt i eliten där fördelningen troligen är 20 % kvinnor och 80 % män – och frid vare med det. Jag är verkligen inte för en viss fördelning av män och kvinnor, varken inom idrotten eller i arbetet. Jag är för att göra vad du vill, oavsett ditt kön. Jo, förresten, jag är en personlig tränare och jag jobbar hårt för att bli en av världens bästa steeplechaselöpare. 

De 6 snabba om mig
Namn: Katja K. Christensen
Ålder: 27 år
Bostad: Aalborg 
Yrke: Hinderlöpare och personlig tränare 
Livret: All mat behöver jag inte laga själv
Största prestation: Världsmästare i OCR i åldersgruppen 20-29. 

Jag har alltid varit aktiv, men haft en period i mitt liv där träning inte var en del av det. Som tur var kom jag igång med styrketräning när jag fyllde 19 år. Senare gick jag över till CrossFit, vilket sedan ledde mig till hinderbanor. Jag använder fortfarande alla träningsmoment, från styrketräning, CrossFit och hinderbanor. På så sätt har jag skapat den form jag är i nu.

Jag älskar mitt jobb och min sport. Ja, jag livnär mig på min hobby efter 5 år i en kontorsavdelning. Min sport började ta mer och mer plats och så småningom fick jag erkänna att jag inte kunde få ett heltidsjobb för att passa in i de mål jag hade. Så jag valde att kombinera min egen träning och träning av andra. 

Min sport betyder allt för mig och det är första prioritet just nu. Ibland träffar jag någon som inte förstår mig alls, men det är okej, för det är min dröm, inte deras. 

Jag minns att någon en gång kommenterade min träning "kom ihåg att du är en tjej". Okej? På grund av mitt kön borde jag inte lyfta tunga vikter? Som tur är lyssnar jag sällan på folks fåniga kommentarer, och fortsatte såklart min träning. Jag tycker faktiskt att alla borde styrketräna, men det är mest på grund av hälsoaspekten. 

Mitt råd: Håll dig aktiv och stärk din kropp. Välj den träning som motiverar dig och glöm andras negativa kommentarer. 

Vill du kasta dig ut i hinderbanor så gör det! (även om du är tjej) MEN.. Det kan vara beroendeframkallande ;) 

Det handlade lite om mig. Du kommer att höra mycket mer från mig löpande, både om hinderbanor (OCR) och mycket mer 😊 

👊 Katja 
Tillbaka till blogg