Træningsøvelse - Rope Straight Arm Pulldowns - Thebodyfactory.dk

Träningsövning - Pulldowns av rep med rak arm

Prova denna isoleringsövning nästa gång du vill träna den breda ryggmuskeln latissimus dorsi. Rope Straight Arm Pulldowns är den bästa övningen för att stärka just denna muskel. Övningen kan göras i kombination med marklyft, böjda rader, sittande rader, och du kan antingen göra övningen i början eller slutet av ditt träningspass. De bästa resultaten uppnås med ett rep i lat pulldown-maskinen eftersom det gör att du kan få ett bredare rörelseomfång med fler muskelfibrer inblandade. Dessutom gör det nära greppet att du använder bröstmusklerna mindre och ökar därför fokus på ryggmusklerna.
I början av övningen fäster du ett rep på lat pulldown-maskinen och väljer en vikt. Stå vänd mot maskinen några steg från den och placera fötterna axelbrett isär. Ta tag i repet med båda händerna så att handflatorna är vända mot varandra. Med rak rygg lutar du dig något framåt för att skapa en lätt stretch i ryggmuskeln. Böj lätt på knäna medan armarna sträcks ut framför dig i utgångsläget. Andas in medan du drar ner repet mot låren. Pausa kort i några sekunder i botten av rörelsen samtidigt som du klämmer ihop ryggmuskeln så hårt som möjligt och andas ut. I en kontrollerad rörelse, sänk vikten utan att låta den träffa de återstående vikterna i stapeln. Jag brukar göra 2-3 set med 10-15 kontrollerade repetitioner.
Mitt råd är att du fokuserar på att låta latsen göra jobbet i övningen och att du inte böjer armbågarna under övningen.

Jag ger en gratis TBF basic t-shirt med alla beställningar till 23.59 - skriv storlek och färg i kommentarsfältet vid betalning.

Tillbaka till blogg