TRÆNINGSØVELSE - ONE-ARM TRICEPS EXTENSIONS - Thebodyfactory.dk

ÖVNING - ENARMS TRICEPS FÖRLÄNGNINGAR

ÖVNING - ENARMS TRICEPS FÖRLÄNGNINGAR

När du gör denna övning har du ett isolerat fokus på att stärka din tricepsmuskelgrupp och i takt med att du uppnår starkare triceps ökar du även din stabilitet och styrka i axlar och armbågar. Jag gillar speciellt den här övningen eftersom du kan uppnå tydliga resultat i muskeltillväxt.

Börja med att placera fötterna axelbrett isär och räta ut ryggen. Håll hanteln i en förlängd arm ovanför huvudet i utgångsläget. Böj armbågen så att hanteln sänks bakom nacken så långt som möjligt. Sträck sedan ut armarna igen. Överarmen måste vara stillastående medan underarmen rör sig. Jag känner att jag får ut mer av mitt träningspass om jag gör fler reps med måttlig vikt. Övningen ska göras explosivt på vägen upp och ca. 3 sekunders varaktighet där du håller igen på vägen ner. Så fort startpositionen nåtts körs övningen igen. Byt sedan arm och upprepa övningen.

Utöver den här klassiska basövningen kan du göra många användbara varianter som att utföra den sittandes på en bänk med ett ryggstöd för att stödja ryggen eller stående förlängning över huvudet med båda händerna på hanteln. Du kommer utan tvekan också att uppnå de bästa resultaten genom att ofta variera dina övningar.

Tillbaka till blogg