Træningsøvelse – Incline Cable Press - Thebodyfactory.dk

Träningsövning – Incline Cable Press

Träningsövning – Incline Cable Press

Denna övning har ett primärt fokus på bröstmuskeln och den övre muskulaturen i denna muskel. Övningen är en isolerad övning som sätter extra press på dina bröst.

Du utför övningen stående med rak rygg – med benen spridda höftbrett isär. Armarna ska vara i 45 graders vinkel mot kroppen och ska pressas in i den vinkel som visas på bilden, eller lite längre över huvudet. Fokus ska ligga på att klämma i toppen (ovanför huvudet) och hålla igen på vägen ner i den excentriska fasen – 3-4 sekunder.


  • Ta din position och ta tag i handtagen så att de är i nivå med dina axlar. Håll handlederna på plats med underarmarna under hela övningen. Se till att du står stadigt på golvet för att stabilisera din kropp – och spänn dig i kärnan för att stabilisera din kropp. Dra skulderbladen bakåt och nedåt – se till att göra ovanstående under hela övningen.



  • Andas ut lugnt och pressa handtagen framåt och räta armarna framåt och uppåt tills du når toppen av huvudet. Se till att hålla huvudet i linje med ryggraden och låt inte axlarna runda framåt.



  • Pressa upp tills armbågarna är raka men inte låsta. Böj armbågarna och återgå till startpositionen på ett långsamt och kontrollerat sätt – du måste kontrollera vikterna, inte tvärtom! Stanna när handtagen vidrör eller är nära ditt övre bröst.



Att utföra denna övning med en kabel ger större rörelsefrihet och därför är det viktigt att du koncentrerar dig på att kontrollera hastigheten, räckvidden och rörelseriktningen under denna övning.

Tillbaka till blogg