Træningsøvelse – Dumbbell Bicep Curl - Thebodyfactory.dk

Träningsövning – Hantel Bicep Curl

Den primära muskelgruppen som du tränar med dumbbell bicep curl är, som ordet antyder, biceps. De sekundära muskelgrupperna som du stärker är axlar, underarmar, bröst, mage och ländrygg. Det är en relativt lätt övning som inte kräver mycket teknik. Det enda viktiga är att din överkropp är rak och hålls stilla samtidigt som du tittar rakt fram under hela övningen.
Du kan göra dina lockar antingen med båda armarna samtidigt eller växelvis. Jag gör denna övning med båda armarna samtidigt i stående position. Se till att dina knän är lösa och inte låsta i leden. Placera fötterna axelbrett isär. Ta en hantel i varje hand och håll ner dem vid dina sidor med utsträckta armar så att viktens huvud pekar framåt. Dina överarmar måste vara stationära under träningen. Det är viktigt att du låser in armbågarna så att det är biceps som fungerar och inte hela kroppen. Dina armbågar ska stanna på samma plats under hela curlrörelsen.
Börja med att hålla armbågarna nära överkroppen och medan du andas ut sakta lyft händerna upp mot axlarna. Halvvägs, vänd handlederna så att de är vända mot kroppen i toppen av rörelsen. Kläm ihop bicepsen på toppen och håll positionen ett ögonblick. Andas ut och sänk långsamt och kontrollerat hantlarna till startpositionen samtidigt som du roterar handlederna bakåt längs vägen. Upprepa övningen.
Tillbaka till blogg