Træningsøvelse – Chest cable fly - Thebodyfactory.dk

Träningsövning – Bröstkabelfluga

Bröstövningen Bröstkabelfluga rekommenderas av många, och jag kan också intyga att övningen är effektiv när den utförs korrekt. Som namnet antyder stärker och tonar du bröstmusklerna, men dessutom slår du även muskelgrupper i axlar och triceps. När du ökar muskelmassan genom träning blir resultatet också att ämnesomsättningen ökar, och du bränner därför kalorier snabbare.

Även om övningen kan utföras effektivt på flera olika sätt rekommenderar jag att du gör dem i stående läge, där du kliver fram på ett ben. Se till att din kropp är i linje med maskinens handtag så att de inte drar dig tillbaka. Håll ett av handtagen i varje hand med ryggen mot maskinen. Titta ner på dina fötter och böj bålen något framåt. Helst, när du utför denna övning, bör armarna flyttas upp till ungefär axelhöjd.

Ta några djupa andetag innan du utför övningen. När du andas ut, dra långsamt ihop händerna framför kroppen som om du kramar ett träd. När handtagen är ihop, kör långsamt tillbaka till utgångsläget. Upprepa övningen i 3-4 set med 8-10 reps och helst i slutet av din träning.

Om du vill ha ökad intensitet kan du blunda medan du utför övningen. Genom att göra det tvingar du dig själv att fokusera på musklerna, vilket ger dig ett mer utmanande träningspass.

Tillbaka till blogg