TRÆNINGSØVELSE – BARBELL ROW - Thebodyfactory.dk

TRÄNING ÖVNING – BARBELL ROW

Genom övningen Barbell row fokuserar du på en grundträning av hela ryggmusklerna. Med denna horisontella dragövning i ditt grundläggande ryggprogram uppnår du en stark och muskulös rygg. Det viktigaste rådet jag kan ge dig är att hålla ryggen rak under hela lyftet, då en krökt rygg kan resultera i allvarliga skador i framförallt ländryggen inklusive diskbråck. Därför är det viktigt att du håller spänningen i magen under hela träningen.
För att utföra övningen måste du använda en vanlig skivstång på 20 kilo och viktskivor med önskad vikt. Placera skivstången på golvet framför dig. Ta tag i stången med ett överhandsgrepp så att det blir axelbrett luft mellan händerna. Stå med benen lätt böjda och böj nu överkroppen framåt. Utgångspositionen för övningen är väldigt lik marklyft. Låt skivstången hänga i armarna och lyft sedan stången från den utsträckta armen upp till bröstet. Titta rakt ut och tryck fram bröstet. Det är viktigt att du fokuserar på ryggen snarare än armarna och därför klämmer ihop skulderbladen vid varje repetition. Sänk nu långsamt stången tillbaka ner mot golvet samtidigt som du behåller kontrollen igen för att höja underspänningen av de inblandade musklerna.
Beroende på hur du utför rader kan du flytta stressen mellan de inblandade musklerna. Vill du fokusera på den övre delen av ryggen kan du dra stången högt upp med armbågarna ut åt sidan. Eller om du vill fokusera mer på den breda ryggmuskeln kan du göra övningen med ett lägre drag och med armbågarna åt sidan.
Tillbaka till blogg