"no Bullshit guide til abs". - Thebodyfactory.dk

"ingen Bullshit guide till magmuskler".

Mitt eget förhållningssätt till att träna magen har förändrats genom åren. Jag har nu tränat i 11 år. De första 5-6 åren har jag varit van att träna magen ofta. Gärna var 2:a gång och ibland tränade jag mage varje gång.
Låt mig säga just nu, du kan inte ändra genetiken för hur många magmuskler du har. Om du får ett 6-pack är genetiskt. Däremot kan du skapa mer djup i muskulaturen och tappa fett för att främja dina magmuskler.
Jag har som sagt tränat mycket mage tidigare, det har gett mig bra djup i magen. Idag tränar jag dock inte magen lika mycket som tidigare, jag fokuserar mer på kosten. Om du har en fettprocent på 20% kan du träna alla magmuskler du vill, men dina magmuskler kommer inte att synas på grund av den högre fettprocenten.
Mitt förhållningssätt till magträning idag är 2-3 gånger i veckan. Jag har mycket fokus på rörelsen under utförandet av övningen. Jag använder en teknik där jag blåser ut ALL luft när jag drar ihop mig i magen.
Jag har mycket sinne för muskelkoppling. Jag är FOKUSERAD under övningen och jag har inte huvudet/tankarna på alla möjliga andra ställen.
Övningarna varierar men jag har ofta 1-2 fasta övningar. Jag skulle råda alla att hitta några övningar som tilltalar dig, övningar DU tycker är bra. Tänk inte på vad alla andra gör, utan hitta det som fungerar för dig.
Gör 3-4 set och reps till misslyckande. När du känner "syran" i magen har du uppnått ett bra repintervall.
Kombinera magträning med lite konditionsträning ev. HIIT plus en hälsosam och varierad kost och mycket vatten så är du på god väg att få en fin mage.
Tillbaka till blogg