Mind to Muscle - Thebodyfactory.dk

Sinne till muskler

Skapa ett flow i din träning och känn resultatet rätt! Som jag pratade om i ett tidigare blogginlägg så har jag en mind to muscle connection i min träning. Jag skulle vilja utveckla det lite mer här.
Koncentration, fokus och engagemang är nyckelord i min träning. Man kan säga att jag får ut det mesta av min träning om jag använder mig av flödesteorin. Teorin härstammar från Csikszentmihalyi, som använder begreppet flöde om det stadium man kan nå när man är 100% koncentrerad på sin aktivitet och när man stänger omvärlden ute.
Din koncentration är så intensiv att det inte finns några bekymmer för vardagliga problem och din tidskänsla försvinner. Det handlar därför om att hålla fokus på nuet och de enskilda delarna av övningen och kräver intensiv koncentration. Det finns ett enkelt sätt att uppnå flow i din träning. Du ska inte välja en övning som är för svår och en vikt som ligger över din nivå och du ska inte välja en övning som är för enkel och en vikt som inte utmanar dig.
Det handlar om att hitta den gyllene medelvägen och bara du kan hitta den. Lägg lite tid på att utforma ditt träningsprogram på ett sådant sätt att du inte blir uttråkad och så att du är bekväm med utmaningen i förhållande till din nivå.
Det lönar sig i längden, även om det kan vara tidskrävande att testa olika övningar och vikter. Men det ligger i balansen som du når flödestillståndet och får ut maximalt av din träning. Glöm timing och upprepningar och gör det du känner är rätt för dig. Använd vid behov speglar för att hålla fokus så att du tittar på dina musklers rörelser medan du utför en övning. Det innebär att du inte bara måste träna dina muskler utan även din medvetenhet om träningen. Kom ihåg att berömma dig själv i processen.

Tillbaka till blogg