GULERODSBRUD - Thebodyfactory.dk

MOROTSPAUS

Du måste använda

  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 3 medelstora morötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 ägg
  • 1,5 matskedar socker
  • 0,5 tsk grovt salt
  • 500 g mandelmjöl

Så här gör du:

Lös upp jästen i det ljumma vattnet, tillsätt grovrivna morötter, solrosfrön, ägg, socker och salt.
Rör ner mjölet lite i taget tills du inte kan röra mer och häll upp den klibbiga massan på bordet. Tillsätt mer mjöl och knåda tills konsistensen är bra. Degen ska fortfarande vara lite kladdig på händer och bord.
Låt degen jäsa i en mjölad bunke i ½ timme.
Efter jäsning lägger du degen på bakplåtar i 12 små klumpar med hjälp av två skedar. Kom ihåg avståndet – de blir mycket större på andra lyftet.
Morotsbitarna ska inte vara formade, snarare ska de vara deformerade klatter.
Låt dem jäsa under lock i 45 minuter.
Grädda sedan morotsbitarna i 200 grader i 15-17 minuter, eller tills de är gyllene och låter ihåliga när du knackar lätt i botten med en knoge.

Näringsinnehåll (per portion/skål):

  • 173 kalorier
  • protein: 12,2 g
  • Kolhydrater: 10,2 (fiber: 6,32 socker: 3,44)
  • Fett: 9,4 g
Tillbaka till blogg