Få markeret overarme med din egen kropsvægt. - Thebodyfactory.dk

Få överarmar märkta med din egen kroppsvikt.

Få överarmar märkta med din egen kroppsvikt.

De flesta av oss älskar de stora överarmarna och kommer säkert att göra allt för att få dem monterade på vår egen kropp. Det kräver visserligen mycket hårt arbete i både gymmet och köket för att få fram utbuktningarna på överarmarna, men för de flesta med lite hängivenhet är det utan tvekan möjligt.

I den här artikeln tar vi en titt på ditt armpass, och mer specifikt; hur du kan använda din egen kroppsvikt för att få fram de stora biceps och triceps på kroppen. I den här artikeln handlar det om armträning med kroppsvikt.

Dips
Om du inte använder dipsövningen regelbundet i ditt träningsprogram, så kanske det är dags, för dips är en superrejäl övning för både axlar, bröst och triceps. Om du vill använda kroppsvikt i din armträning så är dipsövningen ett absolut måste inkludera .

Dips är en enkel övning att komma igång med och de allra flesta gym har olika apparater tillgängliga som gör det möjligt att utföra övningen. Om du är stark nog att utföra 20-30 reps med kroppsvikt är det lätt att göra övningen hårdare med t ex band, kedjor eller dipbälte.

Upp med hakan
Man skiljer ofta på pullups och chinups i förhållande till om man håller stången med över- eller underhanden. Använder du underhanden (chinups) slår du bicepsen i större utsträckning än med overhanden, och det är precis vad vi är ute efter när vi vill ha större armar.

Chinups är en något svårare övning än dips, och det är därför långt ifrån de flesta som behöver utföra övningen med extra vikt. Det kan dock lätt vara fallet för dig, och här kan du enkelt kasta en hantel mellan benen; eller bara investera i ett doppbälte som tillåter extra vikt.

Armhävningar
Armhävningar – eller armhävningar – är en ofta förbisedd övning på gymmet, men det betyder definitivt inte att den inte ska ingå i ditt träningsprogram. Armhävningar tränar axlar, triceps och bröst. Dessutom kan du enkelt variera hur mycket stress du vill lägga på de specifika muskelgrupperna genom att till exempel placera armarna närmare eller längre isär.

Armhävningar är en övning som de flesta kan utföra – och givetvis även med många repetitioner. Det finns därför flera sätt att variera övningen. Det finns naturligtvis det självklara sättet, genom att kasta en viktplatta på ryggen - men du kan också använda armhävningar som en del av en superset för dina triceps, eller kanske som en avslutare , där du utför övningen till att misslyckas .

Tricepsförlängningar
Den sista övningen som vi har tagit med i den här artikeln kan fungera som en bra avslutare av din träning – och en övning som verkligen kan få fram de allra sista vinsterna i dina triceps. Övningen kallas något så skönt som kroppsvikt triceps extensions .

När du utför denna övning kan du dra nytta av att använda ett smith-stativ (vilket förmodligen också är en av de enda användbara funktionerna i den enheten), eftersom det låter dig ändra höjden på skivstången på ett enkelt och snabbt sätt. Efter detta placerar du dig helt enkelt som om du skulle utföra armhävningar – och sedan böjer du armbågarna så att du rör dig mot stången; ganska
som om du skulle utföra tricepsförlängningar med en skivstång.

Tillbaka till blogg