En dag i mit hoved - BY Daniel Kielgast. - Thebodyfactory.dk

En dag i mitt huvud - AV Daniel Kielgast.

Påsken är verkligen över oss, solen skiner och himlen är molnfri.

Idag gick jag upp kl 7 (avslutade min sista måltid igår kl 21) och gjorde en kanna grönt te som jag nu gör varje morgon. Som vilken morgon som helst, satte jag mig ner för att läsa lite om kost medan jag drack mitt te.


Efter att jag klarat de olika arbetsuppgifterna som jag nu gett mig själv valde jag att gå en promenad i det vackra vädret. Jag går alltid 1-2 promenader varje dag, då jag tycker att det är ett friskt andrum i en hektisk vardag. Det är också en tid då jag kan rensa huvudet och filosofera lite över livet.

Jag gick förbi det lokala kaféet och beställde en "Americano" - att gå. När jag sitter och skriver detta går det upp för mig igen hur styrda vi människor är av vanor och rutiner.

Jag är inne i en period av mitt liv nu där dessa promenader och "Americano" är en vanlig del av min vardag. Jag använder kaffet strategiskt med min intermittenta fasta (IF) för att lindra hungern.

Men andra rutiner är fast förankrade i oss. Morgonritualer, sakerna vi handlar, sättet vi går inne i snabbköpet när vi handlar. Tänk efter ett ögonblick.. Går du inte samma väg, om inte varje gång, så nästan varje gång - du handlar?

Det gör vi för att varorna vi är vana vid att köpa ligger på den väg vi har valt genom butiken. Men de saker vi gör i vårt dagliga liv styrs ofta av vanor och rutiner – vi är helt enkelt inte medvetna om det. När du väl blir medveten om det börjar du också förstå dig själv bättre och börjar kunna påverka de saker du gör – i den riktning du vill.

När jag har köpt min Americano tar jag en promenad uppför Boulevarden i Aalborg – här hittar jag en bänk i solen och njuter av mitt kaffe medan jag sitter och studerar människorna som går förbi. En äldre dam sätter sig bredvid mig och vi tittar på varandra och ler. När jag sitter och tittar på alla andra människor som går förbi mig - jag ser ingen glädje i mångas ansikten. Det är som om livsglädjen har sugits ur dem. SOLEN SKER, hur kan det inte få dig att le?.. ¨

Min 'tes' är att alldeles för många människor lever ett liv idag som de verkligen inte vill leva. Missförstå mig rätt, jag säger inte att de är trötta på livet (även om det ibland verkar så i vissas kroppsspråk) Men jag tror att många en gång hade en dröm om något, men de lät lika tyst gå av den drömmen efter lite. De har gjort detta för att de har följt samhällets & normernas riktning. De har glömt att stanna upp och lyssna på sig själva, följa sin intuition och sitt hjärta. Som ett resultat har de också tappat en viss gnista i livet, en viss glädje som man får när man gör saker man älskar.

Men om du har ett jobb som du inte trivs med att arbeta med så skadar du bara dig själv. Du kan leva ett sånt liv, men du kommer aldrig att leva ett rikt och lyckligt liv på det sättet. Tja.. Det var bara några tankar jag hade, låt mig veta vad du tycker?

Nu är det dags att bryta fastan med en enorm skål med havregrynsgröt och MASSOR av bär och mandel på toppen – jättegott.

- Daniel Kielgast

Tillbaka till blogg