Boost din træningsmotivation - Thebodyfactory.dk

Öka din träningsmotivation

Förbered mål och delmål

Om du lägger ner tid på att göra några realistiska mindre mål kommer din motivation att bli större när du uppnår målen. Därmed inte sagt att man inte ska drömma stort, för det bidrar också till att bana väg. Lägg inte tid på att skylla dig själv om du inte nådde målet. För även om det tar tid kommer du att kunna uppnå större motivation genom att titta på dina resultat och framsteg. Du behöver små segrar i din träning, och det är en bra idé att uppskatta de små framgångarna också.

Kom ihåg att ha tålamod för ibland kan det vara svårt att ta reda på om du gör framsteg med din träning och kost. Jag rekommenderar att du spårar din träning så att du alltid vet hur långt du har kommit. Du kan använda en app, skriva en loggbok eller ta bilder på din kropp för att spåra din prestation. Ett bra tips är att ta några bilder på dig själv en gång i veckan. På så sätt kan du titta tillbaka på tidigare bilder när motivationen inte är på topp och se att du har gjort framsteg.

Använd andra fitnessentusiaster i din träning
Om du känner att din motivation att gå till ditt gym är i botten kan du göra din träning till en social tillställning. I din träning är det också viktigt att få beröm och ge beröm till andra. Du kan hitta en förebild som du kan inspireras av eller en vän som kan hjälpa dig vidare med din träning. Ett bra råd är att bilda ett nätverk på sociala medier, där du följer inspirerande fitnesspersonligheter och får en inblick i deras vardag. I och för sig kan det vara motiverande att följa och prata med andra som är intresserade av samma saker som du.

Dags för självnjutning
I förhållande till din träning är det också viktigt att släppa fokus på din kost då och då. Det är ofta där det kan gå fel för att folk blir för fokuserade och då blir måltiderna en tråkig syssla utan variation, som man måste mäta och justera. För att hålla motivationen uppe är det också viktigt att unna sig en utsökt måltid då och då och experimentera med maten. Just nu är en av mina favoritmåltider en läcker salladsbädd: salladslök, morötter, tomater, spenat, vårlök och aubergine. Smaka av med salt och balsamvinäger. Torskrom stekt i kokosolja med kryddig ugnsbakad potatis. På Instagram är det lätt att hitta inspiration till att variera dina måltider.
Omgivningarna ska vara i ordning

Det säger sig självt att det är demotiverande om du inte har den utrustning du behöver för din träning oavsett om det är maskiner, accessoarer eller kläder som du kan må bra i. För att behålla motivationen och nå dina mål måste din bas vara i ordning. Så snåla inte med utrustning, det tar bort det roliga med träningen.

Tillbaka till blogg