Atlet i ekstremsport - Thebodyfactory.dk

Idrottare inom extremsport

När jag var 16 år tog jag beslutet att börja på Gymnastik- och Idrottsgymnasiet för att prova på gymnastik. Innan jag hann se tillbaka hade min gymnastikkarriär börjat och jag tillbringade de kommande 6 åren på att bli en av de bästa gymnasterna i Danmark.

Det banade väg för mig även arbetsmässigt. När jag slutade gymnasiet fick jag jobb som hopp- och gymnastiklärare på Vivild Gymnastik og Idrætsefterskole, där jag arbetade i 6 år. Under min tid som fritidspedagog sökte jag nya äventyr som kunde utmana mig på samma sätt som gymnastiken hade tidigare. Sommaren 2010 hade jag, som många andra före mig, ett tandemhopp på Skydive Viborg.

När jag landade efter mitt livs vildaste upplevelse visste jag att fallskärmshoppning var något för mig. En vecka senare gjorde jag mitt första solohopp och två månader senare hade jag mitt fallskärmscertifikat. Jag hade nytta av min gymnastiska bakgrund och utvecklade snabbt en känsla för sporten fallskärmshoppning med fritt fall och akrobatik i luften. Resultatet blev att jag efter bara 2 år i sporten kunde kalla mig för dansk mästare i fallskärmshoppning. Jag har i efterhand drivit detta och har hamnat på mer än 5 guldmedaljer på Danska Mästerskapen i fallskärm, inom flera olika grenar.

Även om jag har hållit på med gymnastik i många år, och redan innan dess varit aktiv inom olika sporter, var jag alltid den smala, långa och ranka killen i företaget. Jag har alltid haft en dröm att vara honom på stranden med sexpacken och ett par bra axlar. I allmänhet bara han med en estetisk kroppsbyggnad.

Så i september 2013 bestämde jag mig för att göra ytterligare en livsstilsförändring, jag ville förfölja drömmen om en estetisk kroppsbyggnad. Jag gick med i FitnessWorld och tog det en dag i taget. Jag tränade 6 dagar i veckan och gick hårt på det i centrum då jag hade en tydlig vision om hur min fysik skulle vara. De första 4 månaderna blev jag starkare och mina armar började växa, men jag kunde inte se den betydande utveckling jag hade hoppats på.

Det är här jag lagt ner 100% på kosten också, och verkligen anammat den hälsosamma livsstilen med hälsosam mat i samband med styrketräning som jag kompletterat med Crossfit. Jag bifogar några bilder till er som visar mina prestationer och vad jag åstadkommit under de senaste 5 årens fallskärmshoppning och de senaste 3 årens träning.

- Jan Dahl

Tillbaka till blogg