5 nemme måder at kickstarte dine biceps på. - Thebodyfactory.dk

5 enkla sätt att kickstarta din biceps.

Vill du ha nöjet av ett par stora armar måste de tränas om och om igen – och sedan lite till. Det krävs mycket hårt arbete för att bygga muskelmassa, och det kräver att du får mycket sömn och återhämtning.

Vi vill gärna göra det lite lättare för dig, bland annat genom att ge dig några konkreta råd om armträning. I det följande får du 5 snabba tips som kickstartar storleken på dina biceps.

# 1 Variera ditt grepp
Det kan mycket väl vara en fördel att variera bredden på sitt grepp när man tränar biceps. Det spelar egentligen ingen roll hur brett (eller smalt) du håller, i förhållande till hur biceps stimuleras. Det gör du enklast genom att ta med olika typer av lockar med skivstång i ditt träningsprogram, där du håller med olika bredder.

#2 Sätt dig ner
Du känner säkert till några i centrum – utom du själv förstås – som fuskar lika mycket i sina lockar. Det KAN vara tillräckligt bra i vissa situationer, men för de flesta är det en dum idé.

En av många lösningar i förhållande till att minimera cheat reps är att inkludera sitting curls i ditt träningsprogram. Sitt på en lutande bänk och låt armarna vila vid dina sidor. Från denna position kan du utföra lockar med hantlar som gör det mycket svårt att fuska.

#3 Sträck ut muskeln
De flesta kan hålla med om att rörelseomfång (ROM) är väldigt viktigt för om du utvecklar en stor mängd muskelmassa eller inte. Som utgångspunkt bör du alltid utföra dina övningar med full ROM, eftersom detta ger de bästa förutsättningarna för muskeltillväxt.

Detsamma gäller särskilt i förhållande till att träna biceps, då ett av sätten att göra lockar lättare är att förkorta ROM. Det är därför en bra idé att du alltid ser till att sträcka ut armarna fullt ut när du tränar olika curlrörelser.

#4 Sluta! Hammardags
En bortglömd övning på många gym är de så kallade hammercurls. Det är dock en bra övning att ha med i ditt träningsprogram, då det ändrade greppet stressar underarmarna i större utsträckning än vanliga lockar. Dessutom tränar du naturligtvis även dina biceps med denna rörelse.

Underarmsträning har sina fördelar i din träning, och det kan hjälpa till att få dina armar att se ännu större ut. Dessutom kan det ha en skadeförebyggande effekt.

# 5 Adekvat träning
Det ska inte råda någon tvekan om att armarna måste tränas om de ska växa. Du måste därför avsätta tid för att träna dina armar, och du måste träna dem med engagemang.

Om du inte gör något åt ​​din armträning, och bara gör det av skuldkänslor – räkna inte med att förvandla de där små käpparmarna till stora vapen.

Artikeln är gjord i samarbete med Bodyman.

Tillbaka till blogg