5 MÅDER AT BOOSTE DINE TRICEPS PÅ - Thebodyfactory.dk

5 SÄTT ATT BOOSTA DINA TRICES

Om du letar efter ett par monstruösa triceps, räcker det inte att göra några uppsättningar triceps pushdowns några gånger i veckan. Mer arbete måste göras för saken och triceps måste tränas hårt! Och dessutom bör triceps helst stimuleras från flera vinklar – så det är ingen idé att fokusera för mycket på triceps pushdowns, till exempel.


I den här artikeln tittar vi närmare på tricepsträning, och vi ger dig konkreta råd om hur du får ut det mesta av din armträning.

Tryck på den
Även om det inte är den enda träningen du ska göra – så är det ändå en bra övning för dig som vill ha välutvecklade triceps. Ett av misstagen som många gör är att de håller fel i handtaget. Tricket med triceps pushdowns är att trycka med handflatan så att du inte trycker på stången för mycket med fingrarna och handlederna.

Dra det

Ett annat sätt att boosta dina triceps är genom att vända handflatan - så att du drar i handtaget. Istället för att trycka ner handtaget. Detta sätt att träna triceps belastar den mediala delen av din triceps mer, som ofta är underutvecklad och får för lite uppmärksamhet.

Vinkla den
De flesta som börjar sin armträning känner till övningar som tricepsextensions och skullcrushers. De flesta som utför övningen gör den på en platt bänk – men har du testat att göra den på en lutande bänk? Det kan vara otroligt effektivt att ändra vinkeln i dina övningar om du vill öppna upp för extra tricepsväxt.

Använd band
Du kanske vet att du kan använda band och kedjor för träning. Det är särskilt populärt bland styrkelyftare, eftersom det ändrar styrkekurvan – så att du kan rikta in dig på dina svagheter (oavsett om det är en svaghet i botten eller toppen). Men det kan också vara riktigt vettigt för kroppsbyggare eller fitnessidrottare att använda band.


Glöm det
Ett sista tips i samband med tricepsträningen är att använda dropset. Det kan vara det sista som behövs för att öppna upp den monstruösa tricepsen. Ett dropset är särskilt användbart som avslutare - d.v.s. som avslutning på träningen. När du gör ett dropset börjar du med en given vikt – och när du inte kan göra fler repetitioner lägger du på mindre vikt – och fortsätter igen tills du inte orkar mer.

Artikeln har utarbetats i samarbete med Boydman.

Tillbaka till blogg