3 hurtige råd til mere energi. - Thebodyfactory.dk

3 snabba tips för mer energi.

Hur får jag mer energi?

Energi är nyckeln till många saker i livet; att vara framgångsrik i allmänhet, att övervinna olika utmaningar, fysiska såväl som mentala, och generellt att må bra. Därför är energi också en viktig parameter när temat är träning och kondition. Först och främst krävs det en viss mängd energi för att ta sig samman för att gå till gymmet. Du kanske precis har kommit hem från skolan eller jobbet, och bara transporten till gymmet kan ibland verka oöverkomlig. Därefter kräver det energi att prestera på en önskvärd nivå när du är i centrum.

Det finns de uppenbara tillstånden som alla känner till, och vi kommer därför inte att uppehålla oss vid dem, men är ändå relevanta att nämna och upprepa: få en optimal sömn och dygnsrytm, och lev med en så hälsosam kost som du nu finner möjligt/önskvärt . Vi kommer inte att försöka agitera för en viss typ av kost, eftersom vi anser att det är en väldigt individuell fråga, där det är upp till individen att hitta en rimlig balans mellan det hälsosamma och livsnjutningen (för att använda en positivt laddad term) ...

När vi pratar om energi är det naturligtvis den naturligt baserade energin vi är intresserade av – och alltså inte konstgjord energi som man kan få från Monster Energidrycker och liknande.

1) "Vi har i princip varit i ett svälttillstånd hela natten".
I grund och botten svälter vi på natten, när vi ligger i många timmar utan att dricka eller äta. Därför är den vanliga synen på detta att det är fördelaktigt att inte skjuta upp dagens första måltid mer än absolut nödvändigt. I samma veva är det att rekommendera att inte fördröja dagen genom att ligga längre i sängen mer än absolut nödvändigt. Vi vet alla hur lockande det kan vara att trycka på snooze-knappen och slumra när alarmet går. Vi kan dock rekommendera att du ställer in din snooze på max 15 minuter – och ev placerar larmet en bra bit ifrån dig – vilket tvingar dig att resa dig upp för att stoppa det.

2) Som ni vet är soltimmar generellt sett en bristvara i Danmark, jämfört med så många andra länder. De kan vara särskilt sällsynta under de kalla månaderna. Därför är det många danskar som saknar D-vitamin, då vi helt enkelt inte får i oss tillräckligt av dem naturligt via solens strålar. Det här är kanske det viktigaste tipset vi kan förmedla härifrån till danskar när det gäller att behålla tillräcklig energi: se till att du får i dig tillräckligt med D-vitamin – ev. genom att ta D-vitamintillskott. Som en bonus stärker tillräckligt med D-vitamin även ditt immunförsvar!

3) Vi känner alla till den sköna känslan av att börja dagen med en varm dusch på morgonen – och vi måste ärligt erkänna – att vi personligen föredrar det på TBF. Men en kalldusch på morgonen fungerar faktiskt som en effektiv energikick för att starta dagen. Det är relativt obehagligt de första 5-10 sekunderna, men sedan anpassar sig kroppen till temperaturen som du vet. Om tanken på kallduschen verkar för obehaglig kan en kompromiss bestå i att avsluta ditt varma bad med en kalldusch.

Tillbaka till blogg